Alapítványunk 1997-ben jött létre – 1998-tól közhasznú minőségben -, az alapító okiratban megfogalmazott célok megvalósítására.

Az alapítvány kulturális és művészeti tevékenysége mellett, részben az oktatás és nevelés feladatait is ellátja. Támogatja a magyar népi kultúrában amatőr módon tevékenykedő embereket, a magyar népi kultúra (zene, ének, tánc, kézművesség) oktatása, magas szintű művelésének biztosítása, a tradíció fenntartása, ápolása, a rászoruló társadalmi réteg szociális támogatása folytán. Tanfolyamokat, találkozókat, fesztiválokat, táborokat szervez.

Az alapítvány célja: Túlmenően az alapító okiratban foglaltakkal, hatékonyan részt venni Magyarország népművészeti mozgalmában, biztosítva az utat a magyar népi kultúra tradicionális fennmaradásához az amatőr művészetek területén tevékenykedők támogatásával.

Rendezvényeink: A találkozók és a fesztiválok a fellépési lehetőség bővítését, valamint a szakmai megmérettetést célozzák, adva ezzel igen jelentős motivációt az együtteseknek, örömet a közönségnek. A tanfolyamok és a szaktáborok rendezésével lehetőséget próbálunk nyújtani népi kultúránk mind hitelesebb átadására, átvételére, fiataljaink és a hagyományaink közötti kapcsolat szorosabbá tételére.